3 Tips Sebelum Ubahsuai Ruang Dapur Anda!

Merancang nak ubahsuai ruang dapur? Beri perhatian kepada tiga perkara dibawah terlebih dahulu. 

  1. Bajet – Tentukan anggaran kos ubahsuai ruang dapur anda. Kita sering mendengar keluhan ramai pemilik kediaman di mana kos pengubahsuaian menjadi lebih tinggi daripada anggaran awal. Tidak kurang penting juga untuk anda menyediakan sedikit bajet untuk “biaya yang tidak terduga”.
  1. Ambil kira keperluan sebenar – Sebelum berfikir tentang rekabentuk atau dekorasi, pertimbangkan cara anda menggunakan ruang dapur pada ketika ini dan bagaimana anda ingin menggunakannya pada masa hadapan. Adakah anda memerlukan lebih banyak ruang penyimpanan atau sebaliknya di masa akan datang?
  1. Kumpulkan inspirasi – Cari inspirasi dari majalah, laman web, sosial media dan lain-lain sumber termasuk keluarga atau rakan. Buat “scrapbook” atau “papan inspirasi virtual” untuk menyimpan idea yang anda minati. Bahan yang terkumpul mampu membantu anda mendapatkan gambaran tentang rekabentuk dan dekorasi yang anda inginkan serta memudahkan perbincangan dengan pihak arkitek, “designer” dan kontraktor.

Semoga tips-tips ini dapat sedikit sebanyak membantu anda melalui proses ubahsuai ruang dapur impian anda dengan lebih terancang.

Perlukan khidmat nasihat rekabentuk ruang dapur professional? Hubungi kami di talian (09) 516-4476 untuk “konsultasi percuma tanpa komitmen” anda!

Screenshot 2023-08-23 at 12.29.31 PM

Iltizam Catalyst 2022 propels 21 SMEs to greater heights

Screenshot-2023-07-17-at-11.52.20-AM

3 Tips Sebelum Ubahsuai Ruang Dapur Anda!

Screenshot 2023-07-17 at 11.58.36 AM

Biskut Raya Pilihan Total Kitchen 2023

× Chat with us on Whatsapp